top of page
Sök
  • Skribentens bildSofi Mattsson

Jag är inte redo att bli pappa

Vad betyder det att vara redo? Ska man ha en viss summa pengar sparade på ett bankkonto? Är det ett visst antal kvadratmeter hemmet ska vara? Är bilen för liten, eller är det relationen som inte är stabil nog? Är det de rätta känslorna som saknas?


Det är orimligt att kräva av sig själv att man ska stå med en barnvagn i hallen, babykläder i garderoben och ett sparkonto redo och laddat samt ha alla känslor på plats - när man får veta att man gjort sin tjej oplanerat gravid. Det funkar inte så. Det viktiga är att man gör sig redo. En graviditet är nio mån, det är mycket som hinner ordnas med på den tiden. På nio månader hinner man kanske spara ihop lite pengar, man hinner flytta om det nu är nödvändigt (en liten bebis tar inte så stor plats), och råkar du ha en så liten bil att en bebis inte får plats, så hinner du byta den med. Är relationen svajig så hinner man gå både tre och fyra gånger i parsamtal innan bebisen kommer.


De "rätta" känslorna kommer och går. Var snäll mot dig själv om du inte känner “rätt” känslor (vad nu det är) på en gång, låt alla känslor få vara som de är men agera inte utifrån känslor. Det är helt ok att säga “jag känner mig inte redo för det här, men jag ska göra mitt bästa för att bli det”.


Man kan inte vara redo på en oplanerad graviditet - men på nio månader kan man bli redo, och om man ska vara helt ärlig så är du redan pappa i samma stund som kvinnan blir gravid - frågan är hur du hanterar att du blivit pappa.535 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page