top of page
Image by Allef Vinicius

OM OSS

Oplanerat Pappa grundades av den ideella organisationen Livsval och arbetet inspireras av det finska projektet ItuProjekti vilka möter människor i en oväntad graviditet samt de som lider av en utförd abort för att ge stöd och hjälp. 

Vårt arbete grundar sig på en kristen värdegrund vilket innebär att vi utgår från de kristna värderingarna om alla människors lika värde och att varje människa är skapad med ett syfte. Det innebär inte att du behöver prata med oss om Gud eller andlighet, det betyder att utrymmet finns om du önskar. 

Alla samtal med oss hanteras konfidentiellt, vi för inga journaler och sparar inga uppgifter. 

Vårt främsta fokus är dig som man i relation till en oplanerat gravid kvinna, vi vill vara ett bollplank i den kris som du befinner dig i och gå en bit med dig på vägen.

TEAM OPLANERAT PAPPA

Det är oss du möter när du kontaktar oss i chatt, telefon och email

274843828_388023756091223_11334168880581507_n.jpg

ELIA

Brandmanstudent. Utbildad för samtalsstöd inom krisgraviditet.

Profilbild Sofi.jpg

SOFI

Teologistudent. Utbildad för stöd inom krisgraviditet

Image by Wim van 't Einde

SILVERTRUMPETEN - EN SYMBOL

Trumpeten står som symbol för vårt arbete med Oplanerat Pappa. Trumpeten användes förr för att signalera strid och uppbrott. ​Vi vet att livet innebär att man ibland måste bryta upp och ge sig vidare, eller att livet ibland kräver att vi tar strid för vissa saker. När du får beskedet att du varit delaktig i en oplanerad graviditet kan det vara så att du känner att du vill bryta upp eller ta strid. Det viktiga är då att noga överväga vad du bryter upp ifrån och vad du beger dig till, samt vem du strider för och varför. Det är nobelt att strida för någon annan än sig själv, och det är modigt att bryta upp och ge sig av tillsammans. ​Låt inte självkärleken hindra dig från att handla nobelt och modigt. 

 

Kanske är en oplanerad graviditet inte oplanerad, kanske är beskedet att du blivit pappa, som ljudet av en trumpet - överrumplande men också en uppmaning till strid för ditt barn, eller en uppmaning att gå vidare från det kända och bekanta, vidare till något nytt som med tiden också kan bli bekant.

bottom of page