top of page
Sök
  • Skribentens bildMagnus

Sann manlighet

Få saker är så ifrågasatta idag som manlighet.

Det tror jag beror på missuppfattningar om vad sann manlighet innebär.

Alltför många män i dagens samhälle strävar efter statusmarkörer som; att erövra kvinnor för tillfälliga sexuella förbindelser, tjäna mycket

pengar, ha ett statusjobb och uppfattas som hård och tuff.


En riktig man bryr sig inte om statusmarkörer. I hans värld är sådant enbart fåfänglighet, billigt trams som talar till män som lider av dålig

självkänsla och machokomplex.


Sann manlighet är att ta ansvar för sina handlingar och att stå upp för det som är rätt oavsett konsekvenser, och att värna om de som är svagare än han själv.


En riktig man är aldrig avundsjuk, aldrig självisk, och han sätter andras behov framför sina egna. Detta är höga ideal, men något att sträva efter, och påminna sig om dagligen.


En riktig man står upp för sitt ofödda barn, och stöttar sin kvinna att inte välja abort.

Blotta tanken på att hans barn slutar sitt liv söndertrasad i en rondskål får honom att må illa.

Han kommer att göra avkall på sitt eget till förmån för sin familj.


Han vet att det inte finns någon större glädje här på jorden än att ha en familj. Han finner stor tillfredsställelse i att gå upp tidigt varje morgon och åka till jobbet, och veta att det dagliga slitet är för att hans fru och barn ska ha det bra.

Detta har livet lärt honom, och ju mer han växer i sin roll som man, pappa och familjeförsörjare desto lyckligare blir han.


Idag kan vara dagen då DU bestämmer dig för att börja vara en man och ge ditt liv en ny, fantastisk mening. Stå upp för ditt ofödda barn och stötta din kvinna att inte göra abort. Det är ett beslut du aldrig kommer ångra.

29 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page