top of page
Sök
  • Skribentens bildfruschelin

Hjälp min tjej är gravid!

Uppdaterat: 11 mars 2021


När en kvinna upptäcker att hon blivit oplanerat gravid vet hon att hon måste fatta ett stort beslut, ett beslut om att behålla eller göra abort. En del kvinnor fattar beslutet blixtsnabbt och gör det med en instinktiv beslutsamhet. Men de allra flesta kvinnor hamnar i en beslutsprocess där de väger besluten mot varandra. Hon ägnar sig åt att lyssna på vad du vill, hon lyssnar på vad samhället tycker, hon lyssnar kanske på vänner eller familj, men hon vet att det tillslut är hon som ska ta beslutet. En del kvinnor vill inte vara ensamma i beslutet och en del vill det. Den här beslutsprocessen som hon hamnar i upplever hon ofta som mycket betungande och den kan ge ångest, oro och stress. Ofta hamnar hon i konflikt med sig själv. Konflikten står mellan huvudet som ser alla hinder och problem - som säger "gör abort" medans hjärtat bara ser möjligheter och längtan efter ett barn - och som säger "behåll barnet". Väldigt många kvinnor vill instinktivt beskydda det barn de har i magen och upplever de då du inte vill behålla barnet är det möjligt att hon ser dig som ett hot mot sitt barn, eller att hon att bli ledsen över din ovilja. I princip ingen kvinna vill behöva välja mellan sin man eller sitt barn. Det är för henne en mycket oönskad situation.


Oavsett om ni har en relation eller inte, så kommer hon att bry sig om vad du vill och vad du tycker, det är inte säkert att hon kommer att besluta sig efter din vilja, men hon kommer att väga in den. Din reaktion på den oplanerade graviditeten spelar väldigt stor roll så även om du känner dig maktlös och utanför så är det viktigt att du förstår - att din reaktion, det du säger, det du utrycker i situationen - kommer att påverka henne. Du är fri att utrycka dig, du är fri att säga vad du vill och vad du önskar, men du är inte fri att pressa henne att fatta det beslut du vill att hon ska fatta. Du är fri att tala hopp in i henne, och att hjälpa henne att hitta lösningar på problem, du är inte fri att skrämma henne med hur omöjligt det blir eller ösa din ilska över henne för att du känner dig frustrerad. Du är fri att själv be om hjälp i situationen - det finns ekonomisk hjälp och praktisk hjälp att få - men du är inte fri att hota henne med att lämna henne om hon väljer att behålla.


Hör av dig till oss - Du är fri att ösa din frustation, rädsla, oro och hjälplöshet över oss. Vi hjälper dig att förstå henne, vi hjälper dig att hitta lösningar på problem och vi står tillsammans med dig i krisen.

1 473 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page